top of page
Tervetuloa Lastenkirjainstituutin verkkonäyttelyyn! Verkkonäyttely 
koostuu lastenkirjoista, joissa käsitellään tunteita. Näyttely on tarkoitettu niin vanhemmille, isovanhemmille kuin kaikille kasvatusalan ammattilaisillekin. Lapsetkin voivat saada näyttelyn kirjoista hyviä lukuvinkkejä itselleen.

Kuva: Emmi Suominen

Tunnekasvatukseen on viime aikoina kiinnitetty yhä enemmän huomiota. Lapsen saattaa välillä olla hankala tunnistaa ja nimetä omia tunteitaan, jolloin tunnekasvatusta tarvitaan. Verkkonäyttelyn tarkoitus on antaa vinkkejä kirjallisuuden käytöstä tunnekasvatuksen apuna. Verkkonäyttelyn kirjat on jaettu eri tunteiden mukaan. Kaikista kirjoista on pieni esittelyteksti ja jokaisen kirjan kohdalle on laitettu asiasanoja, jotka auttavat hahmottamaan kirjan sisältöä. Lisäksi usean kirjan kohdalle on lisätty linkkejä, joista saa lisää tietoa kirjaan tai kirjailijaan liittyen. 

 

Kirjoja on pienten lasten kirjoista aina noin 12-vuotiaille soveltuviin kirjoihin asti. Näyttelyyn on pyritty kokoamaan erilaisia kirjoja kuten kuvakirjoja, runokirjoja sekä kertomuksia ja romaaneja. Kirjoista saat lisää tietoa Lastenkirjainstituutin Onnet-tietokannasta ja Lastenkirjainstituutin kirjastosta.

Ohjeita ja vinkkejä -osion alle on kerätty muutamia kirjoja ja linkkejä näyttelyn kirjoihin ja tunnekasvatukseen liittyen. Lisäksi osiosta löytyy ohje, miten kirjoja voi esimerkiksi hyödyntää. 

 

bottom of page