Tervetuloa

Lastenkirjainstituutin

Kummikirjasto -verkkonäyttelyyn

Lastenkirjainstituutti (entiseltä nimeltään Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutti) toteutti vuosina 1993–2007 kirjakummikampanjan, jolla tuettiin sen toimintaa. Oman tärkeän kirjansa kummiksi lupautui vuosien aikana 172 tahoa. Verkkonäyttelyssä esitellään kampanjan ohessa syntynyttä Lastenkirjainstituutin Kummikirjasto-erikoiskokoelmaa.

Verkkonäyttely koostuu Kummikirjaston valikoiduista teoksista. Näyttelyn 59 teosta on jaoteltu kummien kertomien valintaperusteiden mukaisesti kymmeneen eri teemaan. Teemat on jaoteltu kahteen aihealueeseen: Lapsuuden kirjat ja Aikuislukijan kirjat. Verkkonäyttelyssä kutakin teemaa edustaa 5–6 teosta lasten- ja nuortenkirjallisuuden eri lajeista ja aikakausilta.

 

Kummikirjoihin ja valintaperusteisiin pääset tutustumaan sivun ylälaidan valikon kautta. Valitse aihealueiden otsikkojen alta, minkä teeman kohdalle haluat siirtyä. Teeman sivun saa auki sen otsikkoa näpäyttämällä.

Kummikirjan tarkempiin tietoihin pääset näpäyttämällä teemasivulla teoksen kuvaa, nimekettä tai valintaperusteen alleviivattua linkkiä.

Sivun ylälaidan Lisätietoa-valikosta pääset tutustumaan Kummikirjasto-erikoiskokoelmaan kokonaisuutena. Sieltä löytyvät muun muassa listat kummikirjoista (1882–1999), kirjakummeista, suosituimmista kummikirjailijoista ja verkkonäyttelyn kirjoista.  Lisätietoa-valikon kautta pääset myös tutustumaan siihen, miten kirjakummikampanja 1993–2007 toteutettiin.

Verkkonäyttely toimii parhaiten Google Chrome, Safari, ja Firefox -selaimilla. Mobiililaitteissa suositellaan käyttämään Google Chromen sovelluksia tai Safaria. Näyttelyä tehdessä on kiinnitetty huomiota saavutettavuuteen.

Lukemisen iloa!

Verkkonäyttelyn toteutus: Reetta Suomalainen, 2020

© 2023 by Lastenkirjainstituutti. Proudly created with Wix.com

Lastenkirjainstituutin logo.
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now